Агуырдтон

Алан Гаев
Фаекаесы маем аеви йае мысын?
Иумае уыдыстаем каеддаер.
Райдайаен, талынг аенусты
Фаехицаен нае кодта цыдаер.

Цал царды иунаегаей цардтаен?
Зымаегтаей цал арвыстон?
Цалынмае баестытыл уадтаен,
Цалынмае даеу агуырдтон.

Искуы каед `скъуырдтон мае къах,
Каед цудыдтаен иу фаелмаецаг.
Дае сыгъдаег зонды цырагъ
Амыдта маенаен фаендаг.

Фурды уылаентыл,аефцаегтыл.
Куы фыййау,куы саеудаеджер.
Цас фаезылдтаен дае фаедыл?
Ссардтон аермаестдаер йер.

Уад ныр каед баестае хаессы,
АЕви заехх аенкъуыстаей хаелиу.
Ницаемаей заердае таерсы,
Систаем каедаей-уаедаей иу!