1001-й раз дивлюсь я на небо

Георгий Томберг
Дивлюсь я на небо, та й думку гадаю –
Чому я без хліба, чому я без чаю,
Дивлюсь та гадаю, та злодіів лаю
В тієї думці ще й цукру бажаю.

Нехай буде в мене усього доволі,
А злидневі  буде лиш вітер у полі,
Лиш вітер та праця, що гне товсту шию…
Дивлюсь  я на небо, та й трошечки мрію.

І мріі настількі солодкі та смачні,
що хід их спинити було б необачно.
Цей спокій тривожити конче не треба…
От тільки б поісти… Дивлюсь я на небо…
                1994 рік