Веселка

Михаил Онищенко
Біля  річки,  біля  броду,
п'є  веселка чисту  воду,
вона  різнокольорова,
і  барвиста,  і  чудова.

Бо  червоний  колір  має,
хоч  сама  того  не  знає,
що  помаранчевий  і  жовтий,
їй  в  красі  допомагає.

А  зелений,  як  ті  квіти,
голубі  і  чисто  сині,
щоб  сподобатись  дитині,
простягають  свої  віти.

Фіолетовий  наостанку.
Я  стояв  би  до  світанку,
від  веселки  веселився,
і  нічим  би  не  журився.

    квітень,  2010;