Ныйарджытае

Алан Гаев
Мае ныйарджытае!Ох,таехуды!
Баергае ма уыл акаенин цин...
Гаенаен нал!Айдагъ мае хъуыды,
АЕмае сагъаесты `фсаедтае-мин!

АЕнаесымах, райгуыраенбоны
Тыххаей та уромдзынаен рыст.
АЕнтаеф , хурфсаест саердыгоны,
Ниудзаен мыл зымаеджы хъыст.

Не`стут мын, не`стут саумаеры!
Нае базонын цыртыл сурает.
Уырны маен,аенаегаерон арвы
Ныхъхъаебыс уае кодта дзаенает!