АЕнаедаеу

Алан Гаев
Мае фыныл,каецы тырныдта даеумае,
Фаетых гаедзрахатаей саеуонаехсид.
Скаесын цаевддурау цаехгаер хаердмае.
Каелы та мае баеллицты хид!

Фехъал ваеййын аеви сагъаесты хауын?
Иунаег,аенаедаеу цы хъуамае каенон?
Ныфсытае `ваерын,нае ниуын,нае каеуын.
`Рмаест заердае унаергъы:"Нал у мае бон!"