Нае тырыса

Алан Гаев
Нае тырыса ирдгае фаейлауы,
Заеронд фыранкы раевдауы.
АЕнкъард у Кавказы заенаег.
Хибар,аенаерцаеф хаетаег.

Махыл ,цыма нал аерваесы,
Сагъаестаегаенгае фаелгаесы.
Сыскъуыйын кодтам йае мыггаг.
Нае уаваер каед уымаен уынгаег?

Каст ма цаемае у?! Уайгае фыранк!!!
Ахсы цъысым-дуг дае заенг!
Марг-аегъдауаей дын ам таессаг!
Фаелывды-уаерм бырынцъаг!

АЕрхондзыстаем гаеды,дае баесты.
Ахуыр ‘стаем йае ныхаестыл.
Йае митае нымайаем-зындгонд.
Саербихъуырой хауд у нае зонд!

АЕрцардзаен гаеды йе`рдхаердтимае,
Куыйтимае,урытимае...
Раехджы саем сындзаенис сыхаг,
Бырынкъджын аенаезаегъинаг...