Базон-базон

Алан Гаев
Мае чызджы дараес зынаргъ аемае ног,
Йае зонд та цыбыр аемае рог.
Даергъаей-даергъмае ныхтаей гом бикъ,
Ныхы, мае раесугъд заерватыкк.
Лаеппу-мае бындур,мае баелон,
Нозтраевдыдаей цаеуы аервылбон.
Хаерзгыццыл уаездандзинад цух,
Ма сис маем,хъаебул,дае къух.

Базон-базон ма чи даен?
Базон ма каецыон?
Базон мае диссаджы фидаен!
Схондзынае ма маен Ирон ??

Фыдаелтыкон сау хъама,
Бахордта каемдаер згае.
Намыс даер уыйау `стаенаег,
Тасын ныллаегаей-ныллаег.
Хицауад риубаерцаей уарзын,
АЕгъдауаей куыд фаендыдаер хъазын
Нысан мын у - 'хца аеваелмон,
Мае удхаессаег фестад гутон!

Базон-базон ма чи даен?
Базон ма каецыон?
Базон мае диссаджы фидаен!
Схондзынае ма маен Ирон ??