Сонце вкрилося хмарками...

Самойлова Светлана
Акростихи-загадки)
В соавторстве с дочерью, домашнее задание (по желанию) по теме творчества Л. Глебова


Сонце вкрилося хмарками,
Небо сіре все над нами,
І летять м’які пір’їнки,
Грати раді з ними взимку.
 
(снег)
* * * * * * * * * *

Пісня скрізь його лунає
Тільки сонечко засяє,
А як стане вдень тепліше –
Хор ще більше, спів гучніше!

(птица)
* * * * * * * * * *

Засяють в небі ліхтарі,
Осяють простір угорі.
Рахунок їм вести даремно.
Яскраві тільки якщо темно.

(звезда)
* * * * * * * * * * * * * * * *

Проба пера)
по программе 5-го класса.


Посмішка, як сонце сяє,
У негоду зігріває.
Щиро друзям посміхнись –
Хай панує радість скрізь!

* * * * * * * * * *

Взимку дні коротші стали,
Ніч, як равлик, йде повільно.
Довго снігу ми чекали,
Що ж з вікна його не видно?!

* * * * * * * * * *

Може рятувалась тут від небезпеки,
Може заховалась у кущах від спеки.
Я дивлюсь на гілку, а вона на мене –
Це ж маленька змійка у кущах зелених!

* * * * * * * * * * * * * * * *