Маейдар аехсаев-Тёмная ночь

Алан Гаев
Маейдар аехсаев, `рмаест нынниуы маенгард наемыг,
`Рмаест унаергъы уазал дымгае,стъалыты рухс фаемынаег.
Маейдар аехсаев,фыр тыхстытаей дае хуыссаег фаелыгъд.
Зонын,авдаены цур дае заердае, сусаегаей та ныуынгаег.

О,куыд уарзын дае цаестыты аив тыгъдад.
О,мае раесугъд,даеумае атахин маргъау...
Маейдар аехсаев,ныр фаелвары нае уарзондзинад.
Саудалынгаей уазал быдыр,не`хсаен бынтон ныддаргъи.

Маен тынг уырны,ды маенаен дае мае удылхаецаег,
Ацы зындоны пиллон арты,цаевтаей маен каей иргъаевыс.
АЕнцон баергае наеу,фаелае заердае у уаеддаер хъаелдзаег.
Зонын араех аерымысыс маен,рохуаты нае фаеуадзыс.

Федтон маелает,базонын йае аегъатыр аенгас,
Ныр даер ма уый,зилдугъ каены мае саермае...
Фаелае даеумае баздаехдзынаен аенаемаенг аегас.
Уымаен ды аервылбон ракаесыс комы нараег фаендагмае.