Че-о фи аста?

Елена Баеш
                (С.Есенин «Что это такое»)
Ын пэдуря фермекатэ
Пе пуфоаселе нинсорь
Еу ку пушка ынкэркатэ
Ла вынат ам мерс ын зорь.

Пе кэраря чя куратэ
Урме еу ну ам лэсат
Чине дарэ ле лэсарэ?
Ич а мерс ши а збурат?

Мэ апропий, вэд де-апроапе
Скоарца де омэт с-а спарт
Паркэ-с скиурь сау кяр гяре
Чине-аич а алергат?

Де штиям врэжита тайнэ
Граюлуй чел фермекат
Пе ачел че плимбэ-н ноапте
Токмай еу л-аш фи афлат.

Дин а брадулуй нэлциме
Искодям ку окь ширець
Ка сэ вэд ын ноапте чине
Ласэ урме прин нэмець!