Маленьке дiвчатко

Любов Ведута
МАЛЕНЬКЕ ДІВЧАТКО

Маленьке дівчатко.
Синь погляду лине до неба.
А серце тріпоче,
Як ватра майданних заграв.
-Не бійся,- шепоче,-
Не бійся, боротися треба.
За долю, за волю,
За правду відібраних прав.

Маленьке дічатко
Сьогодні було відчайдухом.
Вселяло сміливість
І вірило у майбуття.
І я так горджуся,
Що тому дівчатку є другом...
Зима водохрестить надією
Вільне життя.

Маленьке дівчатко .
Калиновий кетяг. Морози.
Що було терпким,
То тепер солодить, солодить.
Почнімо спочатку.
Русяві заплетено коси.
Сніжинка танцює на вії,
А вія тремтить.


Любов Відута