Матерi

Михаил Онищенко
Я  багато  їздив,  обійшов  пів – світу,         !  (2)
Та  завжди  вертався  до  нашого  цвіту.
До  нашого  цвіту  в  весняную  пору,        !  (2)
Я  летів  по  світу  до  рідного  двору.

До  рідного  двору  й  до  рідної  хати,        !  (2)
І  в  любую  пору  хотів  я  вертати.
Там  мене  чекає  моя  люба  ненька,            !  (2)
Добре  серце  має,  дорога  й  рідненька.

Добре  серце  має  і  золоту  душу,                !  (2)
Як  її  згадаю  я  вертатись  мушу.
Добре  серце  має  рідна  моя  мати,             !  (2)
Вклонюсь  їй  низенько,  буду  пам’ятати.

Буду  пам’ятати,  увесь  вік  любити,             !  (2)
Що  б  моя  матуся  могла  довго  жити.

        січень,  2010;