Чиста криниця

Михаил Онищенко
Я  прокинусь  рано,
Й  піду  до  криниці.
З  глибини  дістану,
Чистої  водиці.

Та  вода  джерельна,
Душу  зігріває.
І  з  грішного  тіла,
Всі  гріхи  змиває.

З  нашої  криниці,
П’ємо  чисту  воду.
Чорні  й  білолиці,
Гарнії  на  вроду.

Дід  копав  криницю,
Для  нашого  роду.
І  всі  п’ють  водицю,
Як  ідуть  з  городу.

Йде  через  городи,
Стежка  до  криниці.
Всім,  кому  потрібно,
Наберуть  водиці.

Повчав  мене  батько,
Повторяв  частенько:
"Пий  козаче  воду,
Та  пий  помаленько.

Пий  козаче  воду,
З  джерела  одного.
Збережеш  здоров’я,
У  себе  самого."

Будемо  пити  воду,
Й  дякувати  Богу.
А  щоб  добре  жити,
Не  будемо  тужити!

     9.03.10.