Хъаеды цард

Алан Гаев
Фондз азы-иу хатт,хураен йае цаест,
Раевдаугае ныккаесы мах хъаедмае.
Цингаенгае,cкаендзыстаем иумаеййаг `взаерст,
Уаелбикъонты бал - хицауадмае.

Арс-зылынвад саем фаетаег,
Богъдаби,хаеддзу,аеввонгхор.
Йае сыхаегты бон уынгаег.
Байсы сае дыргъ,сае хор.

Бираегъ стигъаег-лаегмар,
Заелы йае тугдзыхы кой!
Рувас сае ныфсаей сисдзаен йае саер.
Хаедмаелхор аемае фаелитой.

Ссырджын наелхуы-фыдзонд,
Искаей бынтае аедзух кайы.
Баддзаенис ныр баерзонд,
Фаелае заердае цъымарайае райы.

Диссаджы нымд аехсаенад!
Нае цард нын каендзысты аедас.
Хонынц саехи-"Иудзинад",
Фаесномыгаей -"Стыр Минас"

Басидынц хъаеды дзыллаемае:
"Сдарут къутаердтаей саертае!
Сбырут лаегаеттаей уаелаемае!
Базонат хъуамае уае бартае!

Бар уаем ис: фидын уае хаестае,
Фаелае хъуамае баеззат хаерынмае,
Бахъаеудзысты уае "хъаелаестае"
Саерфынаен нае къудиты бынмае.

Къаейных ныхаестае гаенаегаен,
Фаеивар каенын у нае бон.
Ибон иу къобор сагаен
Уый тыххаей рцыд карз таерхон.

Ма хъусут галиу ныхаестаем,
Ма уаед уае дзаегъаелы мает.
Калмы къаедзилаей цъыфдзаесты,
Рагаей фыст у уае хъысмает!"