Госдумадин депутат Гьажимет Сафаралиеваз

Сажидин Саидгасанов
«Рекьерин аллагьдин» неве Гьажимет,
Куьн омбудсмен хьунал чун шад я, шад!
Виридан хьиз, лезги халкьдин пак кьисмет,
Бахтлуди хьун хушбурукай сад я, сад.

Дерин чирвал,ватанперес, халкьперес,
Квез хуш вахтар: зулни гатфар, гад я, гад.
Чаз ван къвезва дуьз рахазвай ви шад сес,
Куьн хьтинбур чи халкьарин ад я, ад!

Сажидинни вири хьиз ви кIвалахрал,
Ашукь инсан виш агъзурни къад я, сад!
Ша, хъфин чун Цлахъ хуьруьн булахрал,
Чаз кIанибур ислягьвал, фу-яд я, яд!

Омбудсмен - специально избираемое (назначаемое) должностное лицо для контроля за соблюдением прав человека разного рода административными органами, а в некоторых странах - также частными лицами и объединениями.
   
Алай йисан эхирдалди Россиядин Гьукуматда миллетрин арада къалар гьялун патал ихтиярар ганвай векилни пайда жеда. И везифа кьуниз лайихлу тир ксарин арада машгьур лезги алим, РФ-дин Гьукуматдин Думадин Милли Месэлайрин Рекьяй Комитетдин кьил академик Гьажимет Сафаралиевни ава. Маса претендент милли медениятдин месэлайрай Президентдин советник Владимир Толстой я. Уьлкведин гзаф СМИ-йри Гьажимет Сафаралиев Россиядин омбудсмен хьуниз лайихлу тирди къалурзава. Ам гьам агьалийрин арада чIехи нуфуздин сагьиб хьиз, гьамни гзаф алакьу-нар авай тешкилатчи хьиз сейли я.Газетри кхьизвайвал, Россиядин милли месэлайрай омбудсмен лезги хьунухь мумкин я. Лезги хьайитIа, крарни вилик фида. Алай йисан июндиз В. Путинан серенжемдалди арадал гъайи РФ-дин Президентдин патав миллетрин арада алакъайрин рекьяй Советдик лезги халкьдин кьве векил акатнава.