Мысаенуат

Алан Гаев
Каенын уае мысаенуатыл дис?
Цаемаен маем нае разынд йе`мбис?
Фыдаелты ном баерзонд хаессут,
"Скиф,алантае,саермаеттае..."`стут.

Номдзыд,хъабатыр хаестонтае,
Уе`знаегтаен састат фаесонтае.
Баестытыл уадыстут номылваераег,
Нырдаер ма уае фаедтае баераег.

Скифаг заеринтае-сымах,
Артур-уае цытджын падцах.
Уаелдай ныфсаей дзаг аенаевгъау,
Заедтимае даер кодтат быцаеу.

Араехдаер мын сае дзурут.
Бараевдаут мае уд.
Уе`рвад йаехи куыд фаенайы,
Уаераех аемае кадджын Дунайы.

Куыд лаеудысты лаеугаедоны
Уае баехтае ныры Лондоны.
Нырдаер ма каед исчи бады,
Уае хиуаеттаей Джелалабады?

Рагон хабаертае мысын,
Дзаг фынгыл хуыздаер аентысы.
Чи аныуазы фаендзаем сыкъа,
`Сваеййы Сем `мае Секъа.

АЕз та, маегуыр уа мае бон,
Зонын аермаест Ирыстон.
Хохаегтаей цалдаер фаелтаеры.
Цардысты каеддаер - хибары!