Хыл

Алан Гаев
Бафаерстон аез цаеугаедон:
Цы саерра дае хиваенд дугъон?
Комы фаендаегтае цы халыс?
Фынк хиды саерты цы калыс?
-"Мае фурдмае,дам,раеджы каенын,
  Йае фаелмаен хъаебыстаем баеллын."

Иунаег бираегъы бафаерстон:
АЕнкъардаей цы хаетыс,хицон?
Маеймае куыд араех хъырныс?
Ныгаеныс даелгоммае нае ныфс.
-"Мае зард,дам,мае заердаехалаен,
  Каед айхъуысит мае удыаембалаен."

АЕз даер ницы аембарын мае цардаен.
Заердаейы 'мбис каелмхаерд у.
Дымгае маен каедаем фаехаессы?
Маст адаергаей зонд куы нае ахсы...
Фестаем хыл,аемае ныр маегуыраег,
Дае фаедыл хъуызын агураег!