Халон-Чёрный ворон

Алан Гаев
Саентсау халон,саентсау халон.
Макаен,макаен аердхъираен...
Ма агур маенаей туг хъалон.
Маерддзаест халон даеу нае даен!

Амаеттаг дзаегъаел аенхъаелыс,
Сырдты хай наема фаедаен.
Цингаенгае маеныл цы уасыс?
Саентсау халон даеу нае даен!

Фаелмаен заелдаг каелмаерзаенаей,
Арф `рхаемттае бабаеттон.
Рагон хаелаертты хуызаенаей
Нае ныхас уыдзаен баестон.

Атаех уал нае хъаеуыбаестаем,
Таефаерфаесгаенгае аерлаеу.
Мадаен радзур куыд фесаефдтаен
Фыдыбаесты саерваелтау.

Каелмаерзаен даер тугаей дзагаей,
Бадав иунаег уарзонмае.
Цаерает раесугъд-саерибараей,
Заегъ,аендаеры ракуырдта.

Сабыр равзаерстон маехицаен,
Цъаех аердузы,баерзы бын.
Ме`хсаргард уыди аевдисаен,
Баех уыди - аемдзуарджын.

Риу ныкъкъуыхтае аендон фатаей,
Хаестон тыгъдады астаеу.
Ирваезаен каед наей маелаетаей?
Фаеуыдзынаен халон даеу...