АЕрттив - Гори, гори моя звезда

Алан Гаев
АЕрттив,аерттив маенмае фаернаей,
Иузаердион удылхаецаег.
АЕнустаем ма фаеу мынаег,
АЕрттив,аерттив дае хорзаехаей!

Къуырф арвы ирд аехсаевыгон,
Ссудзынц мингай стъалытае.
Даеу се'хсаен равзаерын аенцон,
Куы андзаевынц маеныл тынтае.

АЕнхъаелцау каст каенын даеумае,
Ме`стъалы ды - алаемаеттаг.
Нае бакомыс ныгуылынмае,
Мае уды астаеу дае фаендаг.

Заерин тынтаей каед бафсаестон?
Баузаел маен, аенаевгъауаей.
Мае цыртмае даер,куы нае уал уон,
АЕрттив,аертив дае хорзаехаей!