Дуг

Алан Гаев
Дзаг фынгтае - дин,
Заеды баесты - зин.
АЕхца - пехуымпар
Ныссуйтае ис саер.

Хорз цард агураег,
Чызытае баегънаег.
Цаехгаермае згъорынц уаендон,
Фидаен - зыбыты фаесмон.

Карз нозт парахат,
Цыбыраей цыбыр сахат.
Къаннаегдаер зонд,
Сырдты амонд.

Сиды наем хисты арт,
Нард фыдау нае цард.
Мардаен наей цаессыг,
Айрох ваеййы хъыг.

Маегуыраен фосы аргъ,
Йе`фцаегыл аефсаен саргъ.
Наерсы,раезы йае хаес,
Низтаен наей фаераез.

Разамонджыты тых
Хин аемае къаерных.
Сае аив гаеды ныхас
Адары удыл халас.