Дэман. Сцяг. Паэт

Евгений Азгирь
Пачвара круціць колам цэп,
Заслонай вешанае ледзве свеціць вока.


Чырвоны сцяг ягоны полымем гарыць
           і вабіць...


Худыя прывіды ўжо блізка,
            крок за крокам...


На чысціню накіраваная душа,
За кожным тварам - постаці, жаданні,
Пачвары гоман, каб нявартых не пускаць,
Хоць добры пан,
Альбо нябесна пенькна пані.


Дзвюма варотамі ўзведзены парог:
Адным - ляцець,
Іншым - паўзці.
Вось вам і мэта.


Існуе камянём, слязой астрог
Даўжэй за землі, мора, сонца
                і паэтаў.


Я, мы - натоўп кахання да пачвар,
З каханняў дробных хай складаны свет!..


Астрог - для ўсіх,
Чырвоны сцяг - для мар,
Парог жа, каб маў музыку паэт.