dead

Катерина Вишневська
ви навчили мене не вірити
жодній посмішці, жодному слову.
вас писали поети-лірики,
вас читали штати Америки,
ви тікали від всіх свідомо.

ви навчали мене не слухати,
ви привчали мене не дихати,
розмовляли ви тільки з духами,
говорили ви тільки рухами,
а з людьми ви просто мовчали.

я навчилась без вас і дихати,
й говорити, читати, слухати.
вдовольнятись речами-крихтами
і тікати від себе бухтами.

тільки ви життя все не бачили,
тільки вас життя все покинуло,
ви залишились мертвими зимами.
вас залишили. вас покинули.