Не треба волi

Алена Скиба
Не треба волі………
« Прощавай, йду заміж»
Гіркий полин,
Отрута ті слова,
Не треба волі,
Бо вона мов камінь,
Завмерла думка,
Потекла сльоза,
Крикливі чайки
Над проспектом
Невським,
Пекуче сонце
Й не така трава,
Завмерло серце,
Ні, померло серце,
Ну, а душа……..
Душа для заслання………
26.01.2014
__________________________________________________________
Вірш-враження від роману «Художник» ( Денис Замрій, Костянтин Тур - Коновалов ) Намагання розкрити душевний стан Тараса Шевченка, коли він отримав звільнення з кріпацтва  і одночасно  звістку, що кохана Оксана Коваленко виходить заміж.