Реве та стогне Днепр широкий!

Сербиновская Илона
Реве та стогне Дніпр широкий,
Бо Київ кров`ю залива.
То «Беркут» б`є людей, катує!
І цим мільйони підійма.

За незалежність, за свободу,
За Україну повстають!
Йдуть на майдан і знають люди,
Що стрінуть там холодну лють.

У Києві не видно сонця,
Там чорна хмара із горючих шин.
Так розібрали місто люди,
Аж від брущатки до  машин!

Щоб захиститися від влади
І від військових власних сил,
Будують всі там барикади,
Та снігом укріпляють тил.

Реве та стогне Дніпр широкий,
Сердитий вітер завива.
Настав в країні час жорстокий,
Народ з колін за волю підійма!