Вали, Генка Богданова

Генка Богданова
ВАЛИ….
Автор: Генка Богданова

Вали, вали… Прогизнала земята
превърнала  се е в море от кал.
Но не дъждът, а сушата в душата
изпълва ме с тревога и със жал.

Вали…Продъниха се небесата,
като проклятие висят над нас!
О, Боже, за студа сковал  сърцата
изпращаш ни потопа в този час!