Emily Dickinson, 1176 - We never know how high we

Ирина Санадзе
Не разберёшь, высок ли ты,
Не вставши во весь рост,
А встав, коль верен замыслу,
Дотянешься до звёзд.

Обычным делом  героизм
Мог стать, а мы живём,
Пытаясь втиснуться в аршин
Из страха быть Царём.


We never know how high we are
Till we are asked to rise
And then if we are true to plan
Our statures touch the skies –

The Heroism we recite
Would be a normal thing
Did not ourselves the Cubits warp
For fear to be a King –