Я в мудр сть в рю нашого народу

Владислав Кернис Амелин
За Україну серце жме, болить…
В крові її нещадно утопили…
З народом влада наша, що творить?
Злодійство це мені не зрозуміле…

Поета ви застрелили, за що?
Бажав, що долі кращої країні?
Це ж ви народ занурили в лайно…
Не за людей тримали, за скотину…

За гідне за життя народ стоїть…
Не рабське за життя, а як в Європі…
Що всі злодії щойно не кажіть…
Так думають в країні все мільйони…

Єднання день, в жалоби день цей став…
З мольбою я звертаюся до Бога…
Щоб спокій нам і Миру всім послав…
Я в мудрість вірю нашого народа