Серпень

Леся Рузевич
Зібрали хліб,
і яблука дозріли,
І сіно скошене –
принадою духмяною…
Серпневі ночі пахнуть солодко,
П’янкими росами
чаркуються з зорею ранньою.

Ті ночі проросли весіллями,
чи сум розлуки у душі посіяли.

…Береза розпустила коси
на перехресті двох доріг…