Polonisty

Конфутатис Малэдиктис
Choc niestesmy Polakami,
Jednaksmy polonistami.
Po kawiarniam a po bramam –
Chodzmy wszedzie jezyk lamac,
Chodzmy pieprzyc wieprze pieprzem –
Tym bedziemy usze cieszyc.
Niech nad calym swiatem plynie
“W Szczebrzeszynie chrzaszcz brzmi w trzcinie…”!