E. Dickinson - 1725

Александр Конёв
Судьбы хлебнула впрок –
узнать почём она –
Существованье само -
Ей красная цена!

По весу — гран за гран,
по виду — глаз да глаз,
по счёту — Драхма лишь одна,
да Неразменная —


J#1725
I took one Draught of Life —
I'll tell you what I paid —
precisely an existence —
the market price, they said.

They weighed me, Dust by Dust —
they balanced Film with Film,
then handed me my Being's worth —
a single Dram of Heaven.