Не спиться

Людмила Дзвонок
Ну, чому мені не спиться? Ніч стоїть глибока.
Чоловік давно заснув – ось сопіння збоку.
Не лежиться, не сидиться… Молитися стану,
Світло зараз запалю, Слово* перегляну.

Боже Святий, Милосердний, прийди в Україну,
Та наповни Своїм Духом кожную людину,
Він повідає всю правду, дасть порозуміння,
Як нам жити, що робити, щоб не було тління!
 
Помолилась, почитала, буду тепер ждати,
Чим Господь нам допоможе, мир в собі як мати,
Як країні розцвісти, мати плід не грішний,
Щоби кожен ранок чути тільки вісті втішні.
                21.01.2014

* «Багато-хто кажуть: Хто нам покаже добро?
Підійми ж на нас, Господи, світло Свого лиця!
У спокої я ляжу, і засну, бо Ти, Господи,
єдиний даєш мені жити безпечно!» -
                Укр. Біблія, Псалми 4:6,8.