Шон Маклех - 38... 48 Ангелов плачут

Катерина Крыжановская
Коли 48 ангелiв плачуть
Шон Маклех
                «Я би спитав його –
                чому ти сидиш склавши руки
                і продовжуєш дозволяти, щоб людей вбивали?»
                (Меріон Комер)

Ірландія - це човен,
Без вітрил і весел,
В якому пливуть
Католик і протестант,
Човен, що пливе
По темній воді
Невідомо куди,
Якого несе течія,
І ніхто не здатний
Ним керувати,
Чи хоча б сказати
Куди пливемо і для чого.
І тільки чудо –
Тільки очікування чуда
Змушує сподіватися
І зрештою жити.
На цьому човні ці двоє
Тікають від самих себе,
Від свого безнадійного минулого
В якому тисячі літ ірландці
Вбивали одне одного
І тільки гуси
Тільки білосніжні гуси
У темному сірому небі
Нагадують нам,
Що ми кельти,
Нагадують про чисту мрію –
Ta Eire alainn…

Примітка: Написано під впливом і про фільм ірландського режисера на ймення Меріон Комер «48 ангелів». Як добре, що я дожив до появи цього фільму і встиг побачити його, перш ніж знову продовжу мандрувати нескінченними світами і перевтіленнями…

...


Когда 48 ангелов плачут
Шон Маклех


                « Я бы спросил -
                почему ты сидишь сложа руки
                и продолжаешь позволять , чтобы людей убивали ? »
                ( Мэрион Комер )


... Ирландия - это. Лодка.
Без парусов... и весел...!!

(в которой плывут...!) Католик и протестант.

... лодка плывет. По темной... воде.
(неизвестно куда...

... и. Её. Сносит... течение...! Сносит...
... и. Никто... не способен. Управить.

(или...) Хотя бы. Сказать!
Куда? Для чего... плывем?

...

... и. Только чудо. Только... ожидание!! Чуда...!

(заставляет...
Надеяться.

... и. Наконец. Жить...

...

... на этой лодке. Эти. Двое.
(сбегают...!!) От самих себя...!

... от своего.

Безнадежного! Прошлого.
(в котором...) Тысячи... лет!!
Ирландцы...

(убивали...
Убивали... друг друга.

И... только гуси!!

Только... белоснежные гуси...
(в темном сереющем небе...

Напоминают нам...!
Что...

... мы. Кельты.

...

Напоминают...

...

... о чистой. Мечте...!!

...

... о. Прекрасной!! Ирландии...

...

Примечание : написано под влиянием и о фильме ирландского режиссера по имени Мэрион Комер «48 ангелов ». Как хорошо , что я дожил до появления этого фильма и успел увидеть его , прежде чем снова продолжу путешествовать бесконечными мирами и перевоплощениями ...