Осiнь

Михаил Онищенко
        Осінь.

Полонила  осінь,
Мене  в  свої  шати.
Яка  же  ти  гарна,
Хочу  їй  сказати.

Всі  яскраві  барви,
Різнокольорові.
Бачив  я  у  полі,
І  в  нашій  діброві.

Може  то  веселка,
Їх  розмалювала.
Що  прийшла  від  літа,
І  десь  тут  пропала.

Я  все  сумніваюсь,
В  розмові  з  тобою.
Що  зовуть  в  нас  тільки,
Тебе  золотою.

Ти  поглянь  на  себе,
Яка  ж  ти  барвиста.
Мов  дівча  маленьке,
В  віночку  з  намиста.

Не  лише  ти  гарна,
Ти  у  нас  багата.
Твоєю  порою,
Добром  повна  хата.

Може  й  нам  потрібно,
Весь  вік  пам’ятати,
Коли  жити  гідно,
То  й  осінь – багата !

     жовтень,  2008;