Степ широкий... сон колише тишу

Вера Кухарук
Степ  широкий... сон  колише  тишу,
Полину  гойдає  сонні  віти.
Круглий  місяць  нечестивцю  світить
Прямо  у  його  продажну  душу.

Смуток  ночі  сіється  над  степом,
У  травинках  -  гіркота  полинна.
Тільки  вершник,  наче  та  билина
До  коня  схилився...  вкрився  небом.

Десь  далеко  обізвалась  птиця...
Фиркнув  кінь  і  зупинився  з  ляку.
Стрепенувся  вершник  з  переляку,
Затремтів...  Ні,  долі  не  скориться!

Чути  вже  хропуть  тривожно  коні.
Доганяють...  близько  шум  погоні.