Водохреща кровохреще

Александр Приймак 1
Лесь Прима



***
                Голові Іоана Хрестителя


Водохреща – кровохреще –
Перехрещщя доль людей:
Не вода Йордані хлеще –
Кров Йоанових ідей…

Правди щлях – то путь запекла,
Де водичка, - правд катма:
Каплі крові – грона пекла…
Ба - нестерпніш – Душ тюрма…

Іроди і Іісуси, Іоани і Іуди:
Все оце і є ми – люди;
І жінки, яким ми раді –
Лізавети, і Марії, Софи і Ірадіади…

Водохреща – кровохреща:
Битва ЗЛАТА  та ІДЕЙ,
 Не вода - кровищща хлеще:
Повелось так у людей!..