замовляння

Олись Лапковский
учора уночі йшов сніг
у світлі ліхтаря сіяв
дивилась із вікна щілини
у ніч
і пила чай

останній грамофон заграв
мені останнього фокстрота
я йшла лисицею повз дрота
старезних тюрем і сізо

я утворила маячню у головах всієї варти
зібралися вар’яти всі
біля мого дудука
і стопи нас самі вели
у танці
до чистої-пречистої води
 
тепер мені скажи, мій Охоронцю Зали,
де ти?