Маленькая пушынка

Марина Ковалёнок
Маленькая  пушынка 
        з  высокае  таполі,
Нясе  магутны  вецер 
        цябе  здалёк  над  полем.
Ён  не  дае  спыніцца, 
        узнімае,  у  ніз  кідае.
Табе  б  за  што  ўчапіцца, 
        ды  моцы  не  хапае.
Аднойчы  вецер  сціхне. 
        Сярод  травы  прыляжаш.
Больш  з  месца  не  кранешся, 
        сабе  нібыта  скажаш:
- Не,  я  не  паміраю, 
        я  набываю  волю,
Пераўтваруся  зараз 
        у  высокую  таполю.
Маленькія  пушынкі 
        з  высокае  таполі
Магутны  добры  вецер 
        зноў  панясе  над  полем.