Шэры калмык

Марина Ковалёнок
Цiхая  ранiца.
                Колер  ружовы
Сярод  тумана
                на  ўсходзе  ўзнiк.
Раптам  у  садзе
                падае  яблык,
Сокам  налiты
                «Шэры  калмык».
Скочыўшы  долу
                па  тонкіх  галінках,
У  белай  траве
                пакацiўся  i  знiк.
Падае  яблычак -
                восенi  сведка
З  бокам  ружовым
                «Шэры  калмык».
«Шэры  калмык" 
                я  маленечкай   знала,
Мабыць  таму
                не  ідзе  з  галавы -
Яблыкi  спелыя
                ў  кошык  збiрае
Дзесцi  ў  садзе
                мой  бацька  сiвы.