Вёсачка

Марина Ковалёнок
Прытамiлася  летам,
                вёсачка?..
Не  чакала
                гультайка-цень
Глянуць  як  ружовай
                палосачкай
Развiтаўся  з  табою
                дзень.
Ты,  датупаўшы
                так  да  цёмнага,
I  мяркуючы
                адпачыць,
Прыгадаеш,
                што  сёння  зроблена,
Будзеш  думаць,
                як  заўтра  жыць,
Ды  заўважыш  на  сон,
                як  нечая,
Не  спяшаючыся,
                рука
Прыхiнае  да  вуснаў
                вечарам
Кубак  цёплага
                малака.