Вам словы цёплыя...

Марина Ковалёнок
Я  памiж  кнiг  шукаю
                зноў
Адзiны  слоўнiк
                цёплых  слоў.
Пачаў  складаць
                у  нейкi  век
Яго  дабрэйшы
                чалавек.
Ён  сонца,  неба,
                зорак  ззянне,
Любоў,  пяшчоту
                i  каханне
Адлюстраваў  у  пэўных
                словах
І  запiсаў  на
                розных  мовах.
Усе  краiны
                абышоўшы,
Той  слоўнiк
                станавiўся  большы,
Бо,  хто  цяпло  ў  душы
                спазнаў
У  слоўнiк  словы
                дакладаў.
Каб  сэрцам  к  сэрцу
                дакранацца
Iм  людзi  сталi
                карыстацца –
I  пры  сустрэчах,
                i  ў  расстаннi,
Сваiм  сябрам,
                сваiм  каханым
Шукалi  словы,
                гаварылi,
Нiбыта  кветачкi
                дарылi…
Мне  б  слоўнiк  гэты
                адшукаць.
Вам  словы  цёплыя
                сказаць.