Зимовий сад... Кришталь бузковий...

Анатолий Штанько
Зимовий сад…
 Кришталь бузковий.
 Вечір фарби ллє…
 Навколо…
 Так зачаровано казковий
 Щонайніжніший передзвін.
 Кохання тихая розмова,
 Тепло руки…
 тепло очей…
 І мудру вічності промову
 Веде розмірено камін.
 А серед саду
 візерунки
 Зірок проміння…
 Вечір див…
 Скляне сяє павутиння,
 Сяє зоряний відлив…

 У час цей
 віриш у найкраще:
 Що є добро,
 що є удача,
 І мрії збудуться усі,
 І правда буде в цьому світі,
 Велика правда і усім.
 Що прийде час –
 не буде лиха,
 Сиріт не буде
 і війни
 Не буде…
 Буде щастя
 Кохання світлої весни…
 А за вікном – чарівні фрески.
 Тріщить мороз…
 тріщать гілки,
 Покриті льодом…
 Синій вітер
 Несе з Чумацької ріки…
 Лиш чути тихую розмову.
 Тепло руки…
 тепло очей…
 Камін веде свою промову…
 Багато мудрих там речей…