сюмейсе билеме

Тауберт Ортабаев
сюмейсе  билеме
кет къора дейме
сенен  джукъ излемейме
биз тульбиз насыплы болукъ  бирге оны кёреме
сезле бир бошнакъа айтынхъала
сен башхъа  мен да башхъа
кетим  майна  турнала  чакъырала
ала бла  бирге кёкке  учархъа
джылама   кесини бошнакъа  къынаб
ызымнан ашырма  таралыб къараб
излнеме кетикинчи эштирге джуаб
къалсын алай  джангы тансыкълаб
кечь къал кетим  энди
сени сюген арта да кимди
не босамда узакъта босамда
КЪАРАЧАЙМЫ УНУТМАМДА
джазма керекъ тюльсен сахъышта 
кельме чюшюмде да 
къой   сыппатымы унута
болма келиб  къонакъта
джыл отёрди 
джашау тюрленеди
къайтырым келеди
менге  къарачайъа   
джерим тухъан
келеди бир къучакълархъа
сюеме деб  айтырхъа
ол чюшю болуб тас болхъан
кечь къал кетим  энди
сени сюген арта да кимди
не босамда узакъта босамда
КЪАРАЧАЙМЫ УНУТМАМДА