Серед смутку

Бондаренко Михаил
Серед смутку

Стіни давлять серце твоє
Від страждань у темряві тісно,
Прокидається ненависть і страх,
Відбирає останню надію.

Подивися хто стоїть у смолі,
У котлі від пару вмирає,
Як від крові дуріє земля,
І з'являються рани глибокі.

Серед смутку, де сльози і біль,
Забавляється зло і ненависть,
Посміхається над слабким і убогим,
І години лічить тяжкі.