Будяк Басня на украинском языке

Елена Евстратова Донецк
На городі, у куточку
Вихваляється будяк:
“Які ж у мене листочки,
Блищать на сонці як!”

Неподалік росла троянда,
Не вихваляючись нічим,
Та аромат її чарівний
Приносив радощі усім.

Буває так: хто робить діло -
Собі тихенько промовчить,
А пустозвін і ледацюга
Іний - на цілий світ кричить!

               2001 г.