Хуьруьнвидиз чар

Сажидин Саидгасанов
 Зи рикI алай дуст Сажидин! Ассаламу алейкум ва Рагьматуллагьи ва баракату. Бисмиллагьир Рагьманир Рагьим! Вуна чи милли эдебиятдин дамах тир СтIал Сулейманан тIварцIин гьуьрметдай чIугвазвай еке зегьметдикай заз ван хьайила, зун шадвилин гьиссери цавуз хкажна. Ви рикIин паквили ва жумартвили зун дериндай гьейранарна, гьикI хьи вуна текдиз са чи жемят патал тушир, чи вири халкь патал, са кIусни гьайиф татана, жуван а яхун чан къурбанд ийизва. Са шакни авач, алемрин шагь тир Раббия алеминда вуна ви мецивай лугьуз алакь тийидай къурбанд еке разивилелди кьабулда. Зун дериндай инанмиш я, ваз вафалу тир къвезмай несилри ви кьегьел тIварцIизни еке хатурда, а тIвар чи милли тарихдин гуьзел тIвар хьиз къейд ийида. Зани ви рекье са кам къачуналди, 50 агъзур манатдин диндин бращюраяр рекье твазва. Аллагьди ваз агалкьунар гун тIалабда.   Ви рикI алай Гъалиб Садыки. 25. Х1. 89 йис.