Мубарак

Сажидин Саидгасанов
Гьаким Къурбанан 75 йисаз

Пудкъадни цIуд ятIан яшар,
Вун жегьилдиз язма ухшар.
На теснифай багьа къашар,
Багьа я чаз Къурбан Гьаким!

Вуна чIугур кьадар зегьмет,
Лезги халкьдиз авур гьуьрмет,
Чи несилриз жезвай кьисмет,
Багьа я чаз Къурбан Гьаким!

Къарши ийиз экуьн ярар,
Илимдин ахъайна варар.
На къуьнерал кьунвай парар,
Багьа я чаз Къурбан Гьаким!

ЧIалан устад, еке ариф,
Тарихдикай авур тариф,
Гьар са ктаб, хатIар зериф,
Багьа я чаз Къурбан Гьаким!

Гьам зари яз, алим хъсан,
Къадирлу зегьметчи инсан,
ХьайитIани мад виш йисан,
Багьа я чаз Къурбан Гьаким!
Ваз гьуьрмет ийизвай шаир Сажидин!