Переписка между Украиной и Беларусью

Галина Битно 2
Валентина Бенедик(Чаусова)
К калядам высылаю тебе "юморную" щедрівку?

Галина Битно
Чаму не???


Валентина Бенедик(Чаусова)

Будь ласка!!

Щастя, радості, краси,
Бочку меду Вам в труси.
Щоб не злиплись яйця голі,
Молодичок Вам доволі.
А щоб сало було в хаті,
Кабани хай волохаті
Запетрушать свиноматок,
От і буде Вам достаток!

Щедрівка, щедрувати

Щедрик-бедрик дайте вареник,
баночку івасів - щоб ніколм не висів,
кільце ковбаски - щоб стояв до Паски,
бутилочку кагору - щоб дивився в гору!
А як, не дасте – то до пуза приросте!

Галина Битно
Шчасця я ўсім шчадрую...
Падарункаў не шкадую...
Каб дастатак ў хаце быў,
Кожны жыў каб...не тужыў!

Але ж мёд..ды і ў трусы,
І туды ж і каўбасы???
Каб да Паскі ...ды ...стаяў,
Хто ж такое пажадаў???

Не да свята тады  будзе,
"Прырасце хай!",- кажуць людзі!




Валентина Бенедик(Чаусова)
Пришла женщина после колядок домой, пьяная в дребедень. Муж открывает ей дверь,а она ему и запела: Коляд-коляд-колядую,
Я вже більше не б-дую, а як будеш виступать - піду далі б-довать!

Я тобі дуже вдячна за рідну беларуску мову!

Галина Битно
Дык і ён не выступаў,
Жонку ў хату не пускаў,
Хай дакалядуе...думаў,
Бачыў, што пустая...сума..(а дзе то, што накалядавала?)


Галина Битно
Мне да густу ваша мова,
Я чытаць яе гатова....
На ўкраінскай спяваю,
У Чарнігаве бываю...