Осене, ой осене

Клавдия Дмитрив
Осене,ой,осене,що ти натворила?
Нащо ти  батьків  моїх сріблом покропила?
Нащо  ти батьків  моїх сріблом  обписала?
Я від  тебе,осене,цього  не  чекала.

Не  чекала  цього  я,не  чекала  зроду,
Що  майстерність так  твоя  змінить батькам
вроду.
Не  чекала  цього я, не  була готова,
Адже  фарба  у батьків  від роду  чудова.

Осене,осене,як нам  тепер  бути?
І де фарбу для  батьків  їхню  роздобути?
Де шукати фарбу ту,яка колись була?
В срібло батьків одягла і від них майнула.

Осене,ой осене,ти начаклувала,
Не питала дозволу – батьків фарбувала.
Не питала дозволу,робиш,що бажаєш,
І батькам у коси ще срібло ти вплітаєш.

Осене,ой осене,досить чаклувати,
Іншу фарбу для батьків не смій підбирати.
Не чаклуй більш,осене,не чаклуй,благаю,
Бо тепер вже до батьків сивих я звикаю.

03.10.2019 р.