Як була я молода. Песня

Владимир Теплоухов
Як була я молода,
Та і гарною ж була.
І розумна, і смілива,
За ніс хлопців всіх водила,
От така була я молода.

Як була я молода,
Я віночки всім плела.
І стрічки до них чіпляла,
З парубками танцювала,
От така була я молода.

Як була я молода,
Працьовитою була.
Я у полі жито жала,
Та й на Гриця поглядала,
От така була я молода.

Як була я молода,
Чорнобровою була.
У Дінці тече водиця,
Полюбила того Гриця,
От така була я молода.

Як була я молода,
Мати заміж віддала.
Свого Гриця я любила,
Трійцю діток народила,
От така була я молода.


І тепер я молода,
Бо онуків діждала.
В мене їх аж ціла купа,
Кожний з них, у миску гупа,
Я щаслива, то і молода.