На подив людям, чи на смiх...

Светлана Похилько
На  подив  людям  чи  на  сміх
(чи  хто  зурочив?),
мені  ти  випав...  Наче  сніг
посеред  ночі.
І  хто  б  не  бачив  у  вікні,
що  в  білім  липи,
упевнена:  лише  мені -
одній! -  ти  випав...

Ось  ти.  Білієш.  Горілиць.
Жорсткий,  січневий.
Хоч  порадій,  хоч  відвернись -
мені!..  Із  неба.
Відчути  раптом  захотів
мої  тепло  і  ніжність:
не  втримавсь,  гордий,  і  злетів
на  землю  грішну.

Забудеш  моторошну  вись
в  земному  лоні...
Торкнусь  очима,  нахилюсь,
візьму  в  долоні.
Розтане  сніг  поміж  долонь,
Натомість  -  диво:
оберне  ніжний  мій  вогонь
тебе  в  людину.

І  не  скажу  я  в  чорну  мить:
"Жорсткий  такий...  Не  треба!"
Не  відпущу  до  хмар  злетіть,
де  сніжно  мерз  під  небом.